Diller: Türkçe

duyuru

• Temmuz
  • 2022

“Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” Projesi 2.kez TÜBİTAK tarafından desteklendi

Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Adem Yulu tarafından TÜBİTAK’a sunulan “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 2” adlı proje 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında bu yıl desteklenen 103 projeden biri oldu. Proje, ulusal destek programı kapsamında ilk olarak geçen yıl TÜBİTAK’a sunulmuş ve kabul görmüştü. Projenin verimli bir şekilde sonlandırılması ve ardından yaygın etkisinin sürdürülebilir olması ile proje, bu yıl TÜBİTAK tarafından tekrar desteklendi.  Bu yıl Iğdır Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Nagehan Çakmak’ın yanı sıra İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde görevli Dr. Kaan Kapan ve Dr. Mehtap Bayrak’ın uzman olarak yer aldığı proje; 29 Ağustos ile 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Iğdır, Ağrı Dağı Milli Parkı ve Balıkgöl (Ağrı) gibi farklı alanlarda yapılacak bilimsel gezi ve saha çalışmalarının yanı sıra çeşitli eğitsel etkinliklerle devam edecek.

TÜBİTAK destekli doğa eğitim projesinin 34 kişilik proje ekibinde Iğdır Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi gibi Türkiye’nin farklı üniversitelerinde bulunan akademisyenlerin yanı sıra Iğdır Ölçme Değerlendirme Merkezi, Iğdır Meteoroloji İl Müdürlüğü, Iğdır Rehberlik Araştırma Merkezi, Iğdır Yeşilay Şubesi,  Iğdır Doğa Koruma ve Mili Parklar Müdürlüğünde görevli alan uzmanlar yer alıyor.

Dr. Adem Yulu'nun yürütücülüğünü yaptığı projeye Türkiye’nin farklı illerinde bulunan devlet ve özel üniversitelerde coğrafya, tarih, arkeoloji, jeoloji, biyoloji, orman ve meteoroloji mühendisi, peyzaj mimarlığı ve ziraat fakültesinde öğrenim gören lisans öğrencileri katılım sağlayabileceklerdir. Proje ile ilgili duyurular temmuz ayı içerisinde https://dogabenimle.igdir.edu.tr/ sayfasından yapılacaktır.

Dosyalar

Duyurular