Diller: Türkçe

duyuru

• Mayıs
  • 2021

TÜBİTAK'a sunulan “Doğa Benimle Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” projesi kabul edildi

Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Adem Yulu tarafından TÜBİTAK’a sunulan “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” adlı proje 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Türkiye genelinde desteklenen 100 projeden biri oldu.

Dr. Adem Yulu'nun yürütücülüğünü yaptığı çalışmanın 35 kişilik proje ekibinde Iğdır Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi gibi Türkiye’nin farklı üniversitelerinde bulunan akademisyenlerin yanı sıra Iğdır Milli Eğitim Ölçme Değerlendirme Merkezi, Iğdır Yeşilay Şubesi, Iğdır Gençlik Merkezi, Iğdır Doğa Koruma ve Mili Parklar Müdürlüğü yer almakta.

Projenin hedef kitlesini Türkiye’nin farklı illerinde bulunan devlet ve özel üniversitelerde tarih, coğrafya, arkeoloji, jeoloji, biyoloji, peyzaj mimarlığı ve ziraat fakültesinde öğrenim gören lisans öğrencileri oluşturmaktadır.  Bu yıl, “Doğa Bilimleri” çağrı alanında hazırlanan proje, hedef kitle olarak belirlenen öğrencilere çevrebilim, çevre okuryazarlığı gibi konularda çeşitli kazanımlar sağlamayı amaçlayan farklı içerikte etkileşimli faaliyetleri kapsamaktadır. 2021’in yaz mevsiminin sonunda yapılması planlanan proje Iğdır, Ağrı Dağı Milli Parkı ve Balıkgöl (Ağrı) gibi farklı alanlarda yapılacak bilimsel gezi ve saha çalışmalarının yanı sıra çeşitli eğitsel etkinliklerle gerçekleştirilecektir.

Duyurular